Whisky Diner

WHISKYDINER HEMELS

Vijf keer per jaar organiseren we samen met stadsgenoot Reinder Carton, eigenaar van Single Malt Matters een whiskydiner. Tijdens dit whisky-spijs evenement worden je neus, ogen en papillen op reis genomen naar Schotland. Onze chef Roel de Kort en Reinder bedenken iedere keer weer de mooiste combinaties voor het vijf-gangen diner.

Belangrijk om te weten is dat de geur- en smaakkarakteristieken van de Schotse whisky’s die Reinder selecteert de basis vormen voor de creatie van de gerechten. Dus niet andersom! Ook zijn de thema’s iedere avond anders waardoor ons whiskydiner keer op keer een unieke belevenis blijft en waarom gasten vaak terugkeren voor weer een nieuwe ervaring. Er zijn zelfs gasten die al meer dan 15 keer aanwezig zijn geweest en nog steeds niet uitgekeken zijn. Dat noemen we vaste gasten!

Hoe een whiskydiner werkt:

Omdat gasten (vaak) niet weten wat ze te wachten staat, een korte uitleg:

Reinder geeft je aan het begin van de avond in ongedwongen sfeer - met voldoende humor en zelfspot - een spoedcursus whisky. Daarna komt een eerste bite op tafel waarmee we op temperatuur komen, 40%, zodat je zintuigen niet omver worden geblazen tijdens de rest van de avond. Reinder geeft je handvaten waarmee je whisky leert waarderen. Een korte film toont het proces van whiskymaken zodat je weet hoe de gouden drank in jouw glas terecht komt. Nu je de basis beheerst (een diploma-uitreiking moet je er zelf bij bedenken…) kan Reinders’ presentatie pas echt beginnen! Voorafgaand aan iedere gang vertelt Reinder over de specifieke whisky in het glas. In slechts 15 minuten brengt hij u op de hoogte van alles dat u moet weten voordat u gaat ruiken, proeven en combineren met het betreffende gerecht. Soms ondersteund door video-materiaal en dan weer met een verhaal, anekdote of foto’s. Niet alleen is zijn presentatie interessant, hij blijft ons ook keer op keer verrassen met nieuwe inzichten en andere manieren van beleven. Reinder creëert daarmee een uitgekiende balans tussen luisteren, genieten van whisky-spijs en ook nog tijd voor jezelf en met je tafelgenoten om bij te praten. Voorwaarde is wel dat gasten tijdens Reinders’ presentatie koest houden b zodat iedereen zijn passie kan voelen en eventuele video’s goed kunnen beluisteren. Want tja, na twee whisky’s verandert de zaal echt in een Schotse pub en begrijp je direct waarom Reinder een microfoontje draagt. En nee, zingen kan hij echt niet… heeft zijn vrouw Elfrike ons toevertrouwd…  Laat Reinder maar zijn verhaal vertellen…

Het programma:

18:50 Inloop op 1e etage
19.00 Aanvang

19:15 Uitleg van het thema van de avond

19:15 Een goede single malt om op niveau te komen

20:00 Vanaf ongeveer acht uur serveren we vijf gangen die goed combineren met de single malts

23:00 Nabespreking met een kop koffie/thee/etc.
23:30 Einde

Kijk op de Whiskydiner Agenda Pagina om te zien wanneer de eerstvolgende editie van het whiskydiner is.

Reserveren:
Kosten: € 79,- all-in. Reserveren kan via HemelsWhiskydiner.nl/inschrijven.Eventuele allergieën zijn voor ons geen probleem om rekening mee te houden, mits ze tijdig worden doorgegeven.

Meer weten over Reinder en zijn Single Malt Matters?
Bezoek dan zijn website: HemelsWhiskydiner.nl en lees daar meer over zijn passie.